Top

Copyright Match Tool

Kako zrasti na YouTube

Copyright Match Tool

Kot kreator vem, kako osebno in frustrirajoče je lahko, ko delate res trdo na nekem svojem videoposnetku in potem vidite nek drug kanal ko ima gor naložen vaš videoposnetek.

Včasih tudi celo več kanalov, ki imajo gor naložen vaš videoposnetek. Gledate kako izkoriščajo vaše trdo delo sebi v prid, storiti pa ne morete prav nič.

Vesel sem, da YouTube pridno dela na novem orodju imenovanem Copyright Match Tool, katero se nam bo pomagalo bojevati proti takšnim primerom.

Orodje se torej imenuje Copyright Match Tool (Avtorsko orodje zadetkov). Orodje Copyright Match Tool vam bo pomagalo identificirati, kdo je ta, ki je ponovno naložil vaš videoposnetek sebi v prid in lahko boste ukrepali zoper njega.

Kako deluje orodje Copyright Match Tool?

Danes na primer vi naložite na YouTube svoj nov videoposnetek. Od te točke naprej, vsak drug videoposnetek ki je naložen na YouTube, je konstantno preskeniran, ker YouTube preverja, če je originalen videoposnetek že naložen na YouTube platformi.

Če je zadetek najden, imate nekaj možnosti, po katerih lahko posežete.

Prva možnost: Nič ne storite. Premaknete videoposnetek v arhiv. Če boste želeli, še boste vedno lahko ukrepali pozneje.

Druga možnost: Lahko stopite v kontakt s tem kanalom, kateri je ponovno naložil vaš videoposnetek.

Tretja možnost: Zahtevate da se videoposnetek odstrani. Imate dve opciji

Prvič: Lahko zahtevate od YouTuba, da takoj izbriše vaš videoposnetek iz drugega kanala.

Drugič: Kanalu pošljete sedem dnevno opozorilo, da odstrani vaš videoposnetek. Po sedmih dneh, če videoposnetka še ne bodo odstranili, bo videoposnetek odstranjen s strani YouTuba in morda bodo tudi prejeli copyright strike.

Trenutno je Copyright Match Tool v Beta fazi. Postopoma bodo spuščali nadgradnjo orodja vedno več kanalom, da bodo kanali zaščiteni, in da boste dobili samo vi korist od svojih videoposnetkov.

Da še nekaj povem o copyright striku, kateri še ga ne poznate.

Copyright strike v YouTubu je policijska praksa, ki jo uporablja YouTube za namene upravljanja kršitev avtorskih pravic in skladnosti z zakonom o avtorskih pravicah Digital Millennium. Zakon o avtorskih pravicah Digital Millennium (DMCA) je osnova za oblikovanje sistema avtorskih pravic za YouTube.

No Comments

Post a Comment