Top

Kako služiti denar na YouTube brez naročnikov

Kako zrasti na YouTube

Kako služiti denar na YouTube brez naročnikov

Ste vedeli da služenje denarja na YouTube ni direktno povezano s tem koliko naročnikov imate?

Kako služiti z YouTube?

V tej objavi bom z vami delil tri načine, kako služiti denar brez naročnikov (subscriberov).

Strategija ena: Razvrstitev videoposnetkov (Ranking videos)
To pomeni kje na iskalni lestvici se videoposnetki pokažejo ko ljudje vtipkajo v iskalnik željeni niz.

Strategija dva: Sorodni/priporočeni videoposnetki (Related videos)
To so videoposnetki ki se pokažejo na desni strani YouTuba kot priporočeni videoposnetki, ko gledate nek drug videoposnetek. To je v bistvu iskanje in odkrivanje vašega kanala. Bolj podrobno si lahko tudi pogledate v vaši analizi (analytics).

Če pogledamo analizo mojega kanala lahko vidimo da 48% ogledov ki jih dobim na kanal pride iz priporočenih videoposnetkov in iz iskalnega niza. O teh dveh zadevah smo govorili zgoraj.

Če lahko natrenirate te dve kategoriji videoposnetkov, potem lahko začnete dobivati ogromne količine ogledov, začnete prejemat denar od Google oglasov (AdSense), tudi če še niste prejeli veliko naročnikov.

Tukaj so trije veliki nasveti, kateri vam bodo pomagali da boste razvrstili svoje videoposnetke na vrh iskalne lestvice in med priporočene/sorodne videoposnetke.

Nasvet številka ena: Video SEO (Search Engine Optimization).
To pomeni da se morate domisliti dobrega naslova videoposnetka, morete izpolniti opis videoposnetka zelo korektno in nato napisati primerne tage (značke) za vaš videoposnetek. (Title, description, tags – vse troje more biti tudi logično povezano).
Enako velja za sorodne videoposnetke. Če je naslov sorodnega videoposnetka povezan z naslovom videoposnetka katerega trenutno gledajo, jim bo v sorodnih videoposnetkih vrglo ven vaš videoposnetek zaradi te povezave med posnetkoma.

Nasvet številka dva: Pokrivajte popularne teme (Trending topics).
Tukaj pokrijete stvari ki se trenutno dogajajo, so popularne, ki so v središču pozornosti, ki jih ljudje iščejo. Poskušajte priti v te iskalne poizvedbe.

Nasvet številka tri: Ustvarite kvalitetno vsebino.
Vem da ste že to slišali v preteklosti ogromno, ampak “od viška ne boli glava”. Omenjam zato, ker YouTube želi promovirat kakovostne videoposnetke v iskalniku in med sorodnimi videoposnetki.
Tukaj se je treba najbolj osredotočiti na vsebino ki pritegne gledalčevo pozornost in da ta vsebina tudi obdrži gledalčevo pozornost. Več časa ko bodo ljudje gledali vaše videoposnetke, bolj vas bo YouTube promoviral.

Nikoli ne pozabite tega stavka: Največ štejejo minute.

Ti nasveti so pregled splošne ideje o tem kako dobiti oglede videoposnetka z nič oziroma z zelo malo naročniki.

1 Comment

Post a Comment