Top

Kako vključiti & naložiti YouTube slikico po meri (Thumbnail po meri)

Kako zrasti na YouTube

Kako vključiti & naložiti YouTube slikico po meri (Thumbnail po meri)

A poznate tisto malo slikico katero stisnete da začnete gledati nek videoposnetek na YouTube? Kako lahko imajo nekateri thumbnail po meri oziroma si sami lahko izbirajo kakšno slikico videoposnetka bodo imeli? Zakaj si jaz ne morem izbrati slikice po meri? Kaj narediti da si lahko zberem svoj thumbnail oziroma sliko po izbiri?

Običajno, ko naložite videoposnetek v YouTube, vam dajejo tri možnosti za svoj thumbnail, ki se tudi imenuje sličica po izbiri. Zelo pogosto, nobena od teh možnosti ni super. Toda pozor. Lahko odklenete možnost, da prenesete slikico po meri tako, da potrdite oz. verificirate svoj YouTube račun.

Najkrajša pot je da greste v nastavitve računa in stisnete na gumb verificiraj. Ko pritisnete na gumb vas bo vprašalo za telefonsko številko katero morate vpisat da prejmete potrdilno številko katero vpišete da lahko potrdite verifikacijo svojega YouTube računa. Hočejo samo potrdilo da ste prava oseba in da niste robot.

Če ne veste o čem govorim, vas bom vodil korak za korakom da pridemo do željenega.

Če gremo v nastavitve svojega kanala, lahko vidimo da naša slikica po meri ni vključena. Torej da ne moremo izbrati thumbnail po svoji izbiri.

Thumbnail ni aktiviran

Kako pa zdaj dosežemo da lahko izberemo slikico po meri?
Na žalost znajo biti YouTube meniji prav zakomplicirani, zato vam bom pokazal z slikicami korak za korakom, kako priti do verifikacije računa.

Varifikacija YouTube računa

Varifikacija YouTube računa

Varifikacija YouTube računa

Zdaj ko smo potrdili svoj YouTube račun lahko v miru na svojem videoposnetku izberemo slikico po izbiri. Pazit moramo da thumbnail ne preseže velikosti 4 MB, kajti če bo presegel to velikost, slikice ne boste mogli naložit ker bo prevelika.

2 komentarja
  • Lana
    18/04/2018 at 11:09

    Super informacije!

Post a Comment