Top

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti na spletu

Timotej Žitnik Inc. (v nadaljevanju “družba”) spoštujejo skrbi glede zasebnosti uporabnikov na svojem spletnem mestu, www.timotejzitnik.com in storitve, ki so tam na voljo. Družba tako podaja to izjavo o zasebnosti, da pojasni, katere informacije se zberejo med obiskom spletnega mesta in kako se ti podatki lahko uporabijo.

Prav tako si oglejte pogoje uporabe na https://timotejzitnik.com/pogoji-uporabe/, ki tudi urejajo uporabo tega spletnega mesta.

Uporaba informacij: Kot splošna politika se osebni podatki, na primer vaše ime, naslov ali e-poštni naslov, ne zbirajo samodejno od obiska na spletnem mestu. Vendar pa se nekateri neosebni podatki beležijo na strežnikov internetni server družbe. Informacije o vrsti uporabljenega brskalnika, njegovem operacijskem sistemu in vašem IP naslovu so zbrane, da bi izboljšali vašo spletno izkušnjo.

Različni e-poštni seznami, prenosi, posebne ponudbe, natečaji, obrazci za prijavo in ankete lahko zahtevajo, da nam pošljete kontaktne podatke, kot so vaše ime, poštni in/ali e-poštni naslov, demografske podatke, kot sta vaša starost in spol ter osebne prednostne informacije, kot je vaša prednostna programska oprema in zanimanja. Podatke, predložene v času predložitve, bo družba uporabila le, če je to potrebno, za naše legitimne poslovne interese, vključno z neomejeno izboljšavo naših izdelkov, storitev in vsebine spletne strani. Podjetje lahko te informacije deli tudi z našimi poslovnimi in promocijskimi partnerji, da bi se ti interesi še povečali. Osebne prepoznavne informacije nikoli niso prodane ali oddane v zakup tretjim osebam. Z vašim dovoljenjem lahko vaše kontaktne podatke uporabimo za pošiljanje informacij o naših novicah in izdelkih. Vedno se lahko odločite za prejemanje prihodnjih pošiljk, kot je določeno spodaj. Družba ne hrani nobenih podatkov o kreditni kartici, ki jih lahko prejme v zvezi s posamezno transakcijo in/ali ureditvijo zaračunavanja, razen če je to potrebno za izpolnitev in izpolnjevanje njenih pravic in obveznosti v zvezi s takšno transakcijo, ureditev obračuna in/ali kako drugače dovoljuje uporabnik.

Družba lahko razkrije uporabniške podatke v posebnih primerih, če imamo razlog za domnevo, da je razkritje teh podatkov potrebno za prepoznavanje, kontaktiranje ali vložitev tožbe proti nekomu, ki lahko povzroči škodo ali motnje (namerno ali nenamerno) s pravicami ali lastnino družbe, drugimi uporabniki spletnega mesta ali vsemi drugimi, ki bi jih takšne dejavnosti lahko oškodovale.

Če dostopate do spletnega mesta iz Evropskega gospodarskega prostora, ki vključuje Evropsko unijo, Islandijo, Lihtenštajn in Norveško ali ste državljan države članice Evropskega gospodarskega prostora, imate na podlagi splošnih podatkov EU naslednje pravice Uredba o zaščiti (GDPR).

 1. Pravica do obveščenosti o zbiranju in uporabi vaših osebnih podatkov.
 2. Pravica do dostopa do vaših osebnih podatkov.
 3. Pravica do popravka netočnih osebnih podatkov.
 4. Pravica do izbrisa vaših osebnih podatkov.
 5. Pravica do omejitve uporabe vaših osebnih podatkov.
 6. Pravica do prenosljivosti osebnih podatkov.
 7. Pravica do ugovora z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Če ste iz Evropskega gospodarskega prostora in želite uveljavljati katero koli od teh pravic v okviru GDPR, nam pošljite e-mail na info@timotejzitnik.com s takšno zahtevo. Prizadevali si bomo za odzivanje na takšne zahteve brez nepotrebnega odlašanja.

Otroci stari 13 let in manj: Družba priznava posebno obveznost varovanja osebnih podatkov, pridobljenih pri otrocih, starih 13 let in manj. Kot tisto, če ste stari 13 let ali manj, družba zahteva, da ne podate nobenih osebnih podatkov na spletno stran ali družbi. Če družba ugotovi, da se je otrok, star 13 let ali mlajši, prijavila na spletno stran ali nam je dal osebne podatke, bomo podatke tega otroka izbrisali iz naših evidenc.

Družba kljub temu spodbuja starše, da spletajo s svojimi otroki. Tukaj je nekaj nasvetov za varnejšo spletno izkušnjo otroka:

 • Naučite otroka, da nikoli ne dajeje osebnih podatkov, razen če jih nadzoruje starš ali odgovorna odrasla oseba. Vključuje ime, naslov, telefon, šolo itd.
 • Poznajte spletna mesta katera vaši otroci obiskujejo in katera mesta so primerna.
 • Poiščite pravilnike o zasebnosti spletnega mesta. Vedite, kako se informacije vašega otroka obravnavajo.
 • Oglejte si stran VČP za več nasvetov o zaščiti zasebnosti otrok na spletu

Uporaba piškotkov: Piškotki so informacije, ki jih spletna stran prenese na računalniški trdi disk posameznika za namene vodenja evidenc. Piškotki olajšajo uporabo našega spletnega mesta, med drugim s shranjevanjem gesel in nastavitev za vas. Ti piškotki so omejeni samo za uporabo na naši strani in ne prenašajo nobenih osebnih podatkov drugi osebi. Večina brskalnikov je na začetku nastavljena tako, da sprejema piškotke. Lahko pa ponastavite brskalnik, če želite zavrniti vse piškotke ali označiti, kdaj se piškotek pošilja. Za navodila si oglejte tehnične podatke, ki se nanašajo na vaš brskalnik. Če izberete, da onemogočite nastavitev piškotkov ali zavrnete sprejem piškotka, nekateri deli strani morda ne bodo pravilno delovali ali pa bodo bistveno počasnejši.

Malware/Spyware/Virusi: Niti družba niti stran zavestno ne dovoljuje uporabo zlonamerne programske opreme, vohunske programske opreme, virusov in/ali drugih podobnih vrst programske opreme.

Povezave z zunanjimi spletnimi mesti: Družba ni odgovorna za vsebino ali prakso spletnih mest tretjih oseb, ki so lahko povezane s spletno stranjo. Družba prav tako ni odgovorna za kakršne koli informacije, ki bi jih morda delili s tako povezanimi spletnimi mesti. Pred objavo kakršnih koli informacij se morate obrniti na posamezno politiko in prakso zasebnosti vsakega spletnega mesta.

Oglasne deske in področja klepeta: Gostje strani so odgovorni samo za vsebino sporočil, ki jih objavljajo na forumih družbe, kot so klepetalnice in oglasne deske in pod posameznimi članki. Uporabniki se morajo zavedati, da lahko kadar koli prostovoljno razkrijejo osebne podatke (npr. Uporabniško ime, e-poštni naslov, telefonsko številko) na oglasnih deskah ali v klepetalnicah, te podatke lahko zbirajo in uporabljajo drugi in lahko povzročijo neželena sporočila od drugih ljudi. Odgovorni ste za osebne podatke, ki jih izberete v teh primerih. Bodite previdni pri uporabi teh funkcij. Možnost izbire/izvzetja: Spletno mesto vam lahko ponudi možnost, da se od nas odpre obvestilo na mestu, kjer zahtevamo informacije o vas. Vedno imate možnost, da odstranite svoje ime s katerega koli e-poštnega seznama, da prekinete kakršno koli prihodnjo komunikacijo. Da bi zagotovili takojšnjo odstranitev s katerega koli seznama, upoštevajte posebna navodila, navedena v sporočilih, ki jih prejmete od družbe, ki jih ne želite več prejemati. Če ste neuspešni pri izpolnjevanju navodil, opredeljenih v vsakem takem sporočilu, nam pišite na info@timotejzitnik.com, vključno s kopijo neželenega e-poštnega sporočila, priloženega zahtevi, in navedite, da želite biti odstranjeni s poštnega seznama.

Kontaktne informacije za pritožbe ali skrbi: Če imate kakršne koli pritožbe ali zaskrbljenost glede družbe ali o tej izjavi o zasebnosti, se obrnite na:

Preko e-pošte: info@timotejzitnik.com

Podatki, ki ste jih posredovali prek splošnih e-poštnih poizvedb, kot je vaš e-poštni naslov, se uporabljajo samo za odzivanje na vaše poizvedbe v običajnem poteku poslovanja in se nikoli ne delijo s tretjimi osebami.

Varnost: Varnost vseh osebnih podatkov je za nas zelo pomembna. Na žalost ni mogoče zagotoviti nobenega prenosa podatkov prek interneta, ki je 100% varen. Zato si prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke, družba pa ne more zagotoviti ali jamčiti varnosti vseh informacij, ki jih posredujete preko interneta. S posredovanjem takšnih informacij družbi, se strinjate, da to storite na lastno odgovornost.

Sprejem teh pogojev: Z uporabo spletnega mesta sprejmete pravilnike in omejitve, določene v tem pravilniku o zasebnosti na spletu. Če se ne strinjate s tem pravilnikom, prosimo, ne uporabljajte te spletne strani. Ta spletni pravilnik o zasebnosti se lahko občasno spreminja, s posodabljanjem te objave, tako da spremljajte to objavo.

Zadnja posodobitev: 26. maj 2018