Top

Kako deluje “sponzor” gumb na YouTube?

Kako zrasti na YouTube

Kako deluje “sponzor” gumb na YouTube?

Kako deluje sponzorski gumb na YouTube? YouTube probava nove stvari za nas kreatorje in ne samo v smislu da pridobimo denar ampak tudi da se lahko globoko povežemo z svojim občinstvom.

 

Spodaj zraven gumba za naročit na kanal, boste videli gumb sponzor, in o tem bomo govorili v tej objavi.

 

Pred nekje tremi meseci so za določene kanale izdali gumb sponzor ki je v beta verziji. Sprva je ta gumb bil na voljo samo za gaming kanale in kasneje je bilo moč dobiti gumb za vedno več drugih kanalov.

 

Kaj sploh je ta sponzorski gumb ali kaj pomeni in kaj so koristi za sponzorje?

 

To je kot nekakšna članarina ali prijavnina na vaš kanal. Uporabnik bo plačal 5€/mesečno. Na voljo je posebna ena na ena interakcija med sponzorji v živo (live streaming).  To prinaša bližino ustvarjalcu in nekatere dodatne ugodnosti, ki jih boste sproti odkrivali.

 

Kako priti do sponzorskega gumba za YouTube kanal?

 

Kot prvo, vaš kanal potrebuje 1000 naročnikov, če želite pridobiti sponzorski gumb in kot drugo, potrebujete 40.000 video ogledov.

 

Če se želite prijaviti za sponzorski gumb  neposredno na YouTube, se prijavite tukaj: YouTube Sponsorships

Odobritev je vsa v rokah YouTuba, da pridobite sponzorski gumb na svoj YouTube kanal.

 

Kako povezati sponzorski gumb s sponzorsko ponudbo?

 

Na koncu URL-ja od kanala pripišete /sponzor do neposredne povezave s svojim okencem za sponzorstvo. Z dodajanjem te povezave v opis vašega videoposnetka lahko gledalcem omogočite, da postanejo sponzorji na platformah, kjer plačilna sponzorstva niso podprta (na primer uporabniki iOS in drugih nepodprtih naprav).

 

Sponzorski gumb je trenutno na voljo tudi v Sloveniji!

No Comments

Post a Comment